Amerikaanse tieners op de Parijse Seine.

Dakoyria

Het speelde in die tijd op een toeristenboot
Prettig varend op de Parijse Seine; een bont
gezelschap dat genoot
Luidruchtige Amerikaanse scholieren, tamelijk
verveeld veerden plotseling óp Zie daar een
replica in het klein van het Vrijheidsbeeld
Vlot talloze foto's geschoten...

Vervolgens weer teruggekeerd in je reinste
volop verveeld zijn Nee, zo'n Europees reisje
aan hen absoluut niet besteed Amerikaans
chauvinisme zelfs in zo'n land, volstrekt niet
verdwenen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Amerikaanse tieners op de Parijse Seine.’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.