De vijfde mei 5 mei 2024

Joris Olivier



De vijfde mei, de dag der vrijheid,
sprak hij, frank en vrij,
met mes aan d’ene,
pistool aan d’andre zij.

De vijfde mei,
dag van vreugde en jolijt,
vergetend, dat door ’t doden,
velen zijn hun toekomst kwijt.

De vijfde mei,
de dag na de bezinning,
niet alleen over toen,
ook over nu, morgen en …..

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 06-05-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joris Olivier (Actief sinds: 09-06-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De vijfde mei 5 mei 2024’ van Joris Olivier zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.