Klankendroom

Paul Duyvesteyn

Ik neurie een ballade die mijn ziel verwart
als 's morgens vroeg merelgezang zich in mijn hoofdkussen nestelt
Nu kan ik een vogelsymphonie met mijn lied componeren
en ochtendlijke stilte doorbreken

Als ik 's avonds mijn oren in mijn kussen druk,
verwarm ik me aan een vreugdevuur volgende harmonie
Ik laat mij in dromenland zwijmelen
en in een klankendroom hullen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 21-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Klankendroom’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.