Géén Koninginnedag voor mij!

Dakoyria

Er werd enthousiast gezongen op het
Raadhuisplein van mijn geboortestad
Koninginnedag gaf het naar naam nog
toen Veel oranje gekleurds te zien
Schoolmeisjes met een oranje strik in
het haar Ik mocht dat niet van thuis en
vond het reuze naar

Thuis was de sfeer rood getint Wat snap
je daarvan als jong kind? Gemeden werd
ik als de pest, als behorend tot een andere
soort 1 Mei was voor óns feest; geen Oranje
gezinden? Bij ons thuis er nooit bij gehoord

Politieke aanplakbiljetten op het raam Een
actie waarvoor ik me nu nóg schaam...
Strijdliederen op de radio Nog altijd haat ik
dit en niet eens maar zo, zo
Verhoudingen waren meer dan duidelijk;
grijstinten kende men niet Altijd wel weer een
panklare oplossing in het verschiet

En heden ten dage? Zo heel erg vaak weet ik
het simpelweg niet.







Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Géén Koninginnedag voor mij!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.