Wees blij

Paul Duyvesteyn

Zie koeien langs de slootkant
Wees blij
Voor dit ontvangende land

Zie merels over het pad tippelen
Wees blij
Dat zij met hun gezang jubelen

Zie honden uitgelaten rennen
Wees blij
Dat zij aan hun baasjes wennen

Zie katten door tuinen sluipen
Wees blij
Dat ze niet in sloten kruipen

Zie bergen tegen nevelen oprijzen
Wees blij
Met zulke parelparadijzen

Zie rivierbeken rustig stromen
Wees blij
Dat ze een waterpad omzomen

Zie bomen in bossen ontluiken
Wees blij
Ze als zuurstofbron te kunnen gebruiken

Zie straten naar je huis leiden
Wees blij
Daar te kunnen betijden

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 07-01-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Wees blij’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.