En ik maar klagen

Jan Balans

In de wereld deze dagen
plegen bendes vele moorden,
verdwijnen dieren- en plantensoorten,
valt de Earth overshootday steeds vroeger
en maakt ‘n oorlog de toestand droever.

Je kunt het mijn vrouw en kind’ren vragen:
ik volg liever de voetbaluitslagen.
En met huisje-boompje-beestje
lijkt mijn leven wel een feestje.

Toch voel ik drang om te klagen:
dat het net te koud is op straat
en het met mijn club niet goed gaat,
dat mijn haren steeds meer grijzen
en mijn maten me niet schrijven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 08-10-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Jan Balans (Actief sinds: 24-03-2021)

Informatie bij het gedicht

October 2023

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘En ik maar klagen’ van Jan Balans zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.