Ik keek er belangstellend naar

Dakoyria

Op deze wat saaie, grijze nieuwe dag van de week
ik uiterst belangstellend ernaar keek...
Een man in een oranje hes gehuld is met zijn
busje gestrand Een lichtje dat onheilspellend
knippert en brandt... Hij staat aan de overkant

Hij drentelt driftig op en neer Verandering geeft het
nog niet zozeer Ik zál weten wat er aan de hand is
Een technisch mankement? Als ik dát dan mis...
Gestadig ga ik met turen door, ik wil het persé
weten hoor!

Heel veel later, na zeker drie kwartier zie ik met
plezier dat de man wégrijdt...Nóg heb ik geen
uitsluitsel en voor mij compleet verloren werktijd.
Uiteindelijk voel ik meer dan enige spijt!

Dakoyia, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 17-04-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ik keek er belangstellend naar’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.