Honger

Trijan

Machtshonger een onuitroeibare verslaving,
doelgericht de touwtjes grijpen, slimheid die niet is te begrijpen,
ego’s zorgen voor beroering.

Kennishonger is nauwelijks te stillen,
verslaafd aan leren, iets begrijpen zal de geest stimuleren,
endorfines zijn gezonder dan pillen.

Liefdeshonger brengt ons van ons stuk,
krijgen geen hap door ons keel, vlinders te veel,
energie boost van geluk.

Voedselhonger is lijden,
dagelijks rondzien naar iets basaal, alle struiken zijn kaal,
kieskeurigheid leer je vermijden.

Voedselhonger is uit te roeien,
willen en kunnen zijn de basis, kunnen is zelden het gemis,
willen daarmee blijft de mensheid stoeien.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 10-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Honger’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.