Koninginnenzetel

Paul Duyvesteyn

Haar troon heeft vier vertrouwde voeten
Elke voet staat voor een windrichting
Bij zuidenwind draait zij haar koninginnenzetel naar het noorden
Bij westenwind naar het oosten
Bij noordenwind naar het zuiden
Bij oostenwind naar het westen

Elke voet is te zien als een opstap naar hemelse regionen
Die kennen geen Zuid, West, Noord of Oost
Die zijn niet aan aardse grilligheden gekluisterd

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 05-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Koninginnenzetel ’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.