Een vieze strook vogelpoep

Dakoyria

Als ik het kritisch bekijk, is het uiterst lastig
te doen
Ik doel op het wegwerken van een smerige
vogelpoepstrook, zomaar op mijn raam
Die oen!

Hij moet bijna wel rakelings langs het raam
gevlogen zijn; een minstens decimeters lange
vogelpoepstrook vermengd met bijna vloeibaar
slijm...
Ik gruw van deze onvoorziene aanwezigheid

Morgen is er zeker een emmer water nodig
en een stevige boenborstel die vast ervan slijt
Had hij dit nou niet anders kunnen bedenken?
Ik mis nu een groot deel van het buitengebeuren
Ach, het blijft maar een beest.....

Zal ik hem maar vergeving schenken?
Wist hij immers veel? Ik vind het uiterst vies,
maar verwijder toch maar grondig en snel dit deel.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 26-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een vieze strook vogelpoep’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.