Vader en zoon

Paul Duyvesteyn

Vader en zoon trotseren samen de waterspeling rondom hun kano
Ze zijn op weg naar de andere oever, waar de golven heersen
Vader zit voorin en bestuurt de rode padel, de zoon de blauwe
Bij elke vaderslag spat het water op zoons broek

Zoon volgt met grote toewijding vaders peddelslag zorgvuldig,
om in een rechte lijn door het water te glijden
Het water is helder, je kunt de kransige waterpestplanten op de bodem zien wuiven
Ook de wind zit mee, die hebben ze in de rug
Zelfs de zon legt een warme gloed over de twee watervaarders

Ze willen overleggen over vaders verwachtingen van de zoon
Maar veel tijd hebben ze niet meer
Het golvende water bij gene zijde komt snel naderbij
Als deze met veel rumoer over de boot spoelt,
kan de zoon de details van vaders verhaal net niet volgen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 11-05-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vader en zoon’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.