Een miskraam

Dakoyria

Zij die zeggen het onzichtbare te kunnen zien,
stelden mij toen op de hoogte...
Aan mijn moeder's schoot was bijna een
jongensbaby ontsproten Blij dat ik toen was!

Ik vond ondanks groot leeftijdsverschil het
wel zo eerste klas! Helaas echter, het ging
toen niet door Een onverwachte miskraam was
het toen voor

En pas nu, inmiddels zelf al bejaard, dat ik het
echt mis Mijn moeder, benauwd om mijn reactie,
bereidde zich voor op mijn afwijzing
Maar toendertijd en zelfs nu nog het gevoelde
verdriet

omdat wat jij je zo zielsgraag wenste, nooit
daar zal zijn, zelfs niet na verloop van tijd.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 03-02-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een miskraam’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.