Beveiligd door een tuinhek

Dakoyria

De sloten van het tuinhek waren uit voorzorg
stevig op slot gedaan Het kind wilde de wijde
wereld al snel ontdekken gaan, het werd haar
nog een poosje belet Gevaren loerden immers
overal, hoe zou zij dit al overzien moeten kunnen
gezien haar prille jeugd?

Zij speelde onbelemmerd verder met een mega
grote tuingieter in de hand... Plantjes water geven
toch merkte zij op al heel bijdehand
De kleur daarvan harmonieerde práchtig met haar
zomerjurkje... De Goudsbloemen deden het dit
jaar wonderlijk goed!

Het geheel liet je in jouw herinnering zien als een
lieflijk tafereel dat je pijnlijk naar tóen verlangen
doet.


Dakoyria, 12 april 2024.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 12-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Het in gedachten terugzien van het stadstuintje van mijn opa en oma waar ik in verbleef met water geven aan simpele plantjes. Ik mocht niet naar buiten, wat ook lokte. Nog te gevaarlijk. Dakoyria, 12 april 2024.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Beveiligd door een tuinhek’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.