DE VLIEREN

Han Messie

In Breda 's buurt "Heuvel" prijkt een gebouw,
toont in zijn zalen schone afbeeldingen
van 't winkelpleins gewezen woningen,
is vol zachte schemer, wazig, bleek blauw.

Hierbinnen daalt stemming als milde dauw
neer op gezelschappen en eenlingen.
In de ruimt galmt soms welluidend zingen;
stemmen luiden plooibaar: wijd, dan weer nauw.

De toog noodt met glanzende lach tot drinken,
warm dampend, opwekkend: één in genot.
Letterkunde mag in de kast blinken.

Gesprekken, ernstig of vermakelijk zot
hoor je moedig, ontspannen weerklinken;
verdraagzame vrijheid is hun gebod.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 19-12-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

De Vlieren is een gemeenschapshuis ofwel buurthuis in de Bredase wijk "Heuvel" genaamd. In 1952 werd dit als Rooms-Katholieke kerk gebouwd. Het heeft in deze eeuw zijn bestemming van thans gekregen.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘DE VLIEREN’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.