Een begeleidend voorwerp

Dakoyria

Dit zwarte voorwerp... Wat je noemt een
bezienswaardigheid Het voorwerp dat bij
fikse regen doelmatig begeleidt
Een grote, zwarte paraplu die daar over
straat waait en waart

Meestentijds verdrongen door oerdegelijke
regenpakken en geschikte capuchons...
Aan de voeten moderne, hippe schoenen
Het geijkte straatbeeld van nú Maar zo'n
groot, zwart uitklapbaar regenscherm dat

heet te zijn een paraplu? Inmiddels niet
meer van deze tijd! Slechts een enkele nog
die tegen de wind in, bolgewaaid, voorbij
glijdt.

2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 27-11-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Een paraplu, een inmiddels bijna antiek gegeven? De hoofdzakelijk zwarte kleur die je ziet onderstreept die indruk nog eens goed, naar je kunt beleven.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een begeleidend voorwerp’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.