Het eerste vogeleitje?

Dakoyria

Het eerste vogeleitje vond ik, dichtbij in onze
gemeenschappelijke tuin
Lichtgroen en klein ligt het daar kapot en sereen
Zo vroeg in het jaar nog maar

Het is ongeveer waar de lenteaanvang om draait
Helaas ook gepik van andere beestjes uit verniel-
zucht of Joost mag weten wat...
Stil ligt er nog altijd het eitje, ragfijn Het vrouwtje
vloog heen, een reden om bedroefd te zijn?

Och nee, vogels melden zich straks vast meer dan
één, indachtig hun instinct bijna meteen.

Dakoyria, 22 maart 2024.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 22-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Het eerste gelegde, lichtgroen gekleurde vogeleitje ligt daar kapot... Het is 21 maart 2024. Zo vroeg! Dakoyria, 22 maart 2024.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het eerste vogeleitje?’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.