Het gevoel van de maand januari

Riet

Het gevoel van de maand januari.
’s Morgens is de lucht bedekt met dikke wolken
Het knopje van het licht wil maar niet aan
De donkere nacht duurt en duurt maar
In mijn gedachte is de zon al in het oosten opgegaan
Maar mijn denken loopt voor op de werkelijkheid
Ik neig naar een heerlijk positief gevoel
Ik zie graag de zon in het water schijnen
En denken dat ik met mijn voeten buiten het zand omwoel
Maar ja het is nog even wachten we geven de moed niet op
Februari en maart ze moeten nog even, april doet wat hij wil
Dan komt de maand mei, de zon staat al in het voorportaal te wachten en warmt zijn zonnestralen op
Zodra ze mogen schijnen dartelen we naar buiten en voelen ons helemaal top.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 21-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Riet (Actief sinds: 15-03-2024)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het gevoel van de maand januari’ van Riet zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.