Vlinders

Valentijn

Bij gebrek aan een inspirerend euvel
heb ik me een vrees aangemeten
bij vleugelslag in een heldere hemel
heb ik nu een existentiële angst
voor al wat vliegt gekregen

Vooral vlinders met hun geluidloos
gefladder maken mij innerlijk onstuimig
koolwitjes die elkaar omzwermen in een
duizelende paringspoging
de dagpauwoog die je dreigend aankijkt met
haar duistere vleugelogen
bij het zien van de gehakkelde Aurelia
begint mijn stem onwillekeurig te haperen
het landkaartje een typisch voorbeeld van
perverse symmetrie,
zoveel schoonheid kan ik niet verdragen
de stuipen op het lijf krijg ik van de kolibrievlinder
zijn vleugelslagen gaan sneller dan het daglicht

Mijn geregisseerd gebrek
is een eigen leven gaan leiden
inspiratie als valluik
ik ben nu zelfs bang
voor vlinders
in mijn buik

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 18-08-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vlinders’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.