Vruchten van de Geest

Petra Groeneveld

De vruchten van de Geest
zichtbaar in ons leven
Zij groeien heel gestaag
gaan mooie vruchten geven

De vruchten van de liefde
zo zichtbaar in ons hart
Het straalt uit onze ogen
geeft door wie zijn verward

Mensen die zo eenzaam
en in een groot gemis
Als wij vruchten delen
is er geen droefenis

O Geest leer ons die liefde
leg vruchten in ons hart
Leer ons biddend vragen
breng vreugde in hun smart

Zodat ook zij gaan leven
en worden blij van Geest
De vrees die is verdreven
ons hart is niet meer bevreesd

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 15-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Petra Groeneveld (Actief sinds: 21-05-2020)

Informatie bij het gedicht

Laten wij niet alleen maar mooie woorden spreken/preken Laat ons woorden overeenkomen met onze daden

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vruchten van de Geest’ van Petra Groeneveld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.