OLD SCHOOL

Martin Kageling

‘Leeg is het graf der jeugd’ - H. Marsman

Zij zijn teruggegaan naar hun verleden,
onder stoffig middaglicht in het lokaal.
Door de gangen galmt nog hun kabaal,
gedroomd werd hier, gemind, gestreden.

Op eertijds plechtstatige toegangstreden
poseren zij – al lang niet meer allemaal –
in volle zon, herhalen daarna het verhaal
van hoe zij waren en het sindsdien deden.

De klas, die vijfenveertig jaar geleden,
uit elkaar ging na al de examenfeesten,
naar de verste uithoeken van het leven,

heeft op deze namiddag voor even,
zoals de voleinding van een queeste,
de gewijde aarde van de tijd betreden.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 27-02-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Martin Kageling (Actief sinds: 16-09-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘OLD SCHOOL’ van Martin Kageling zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.