Suïcide

Ies 't Hart

Bijna tweeduizend zelfdodingen per jaar
Dat zijn er elke dag wel een paar
Kunnen ze dan niet genieten
Allen maar steeds verdrieten

Ben je psychisch ziek
Moet je naar een kliniek
Eten medicijnen en een bed
Maak vooral ook wat pret

Leef je in de maatschappij
En ben je niet zo blij
De maatschappij is hard
En bezorgt je wel smart

Sommigen zijn steeds dominant
dan heb je zeker het land
Ze luisteren maar niet
Dat doet verdriet

Anderen zijn arrogant
Lezen liever de krant
Luisteren evenmin
Doen hun eigen zin

Je moet wel egoïstisch zijn
Heb het eens lekker fijn
Wat heb je aan chagrijn
Je moet tevreden zijn

Kijk uit met drugs en alcohol
Dan word je een losbol
Maak wat van je leven
Ga leuke dingen beleven

Ies

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 11-10-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ies 't Hart (Actief sinds: 10-12-2014)

Informatie bij het gedicht

Ik schrok er van zoveel zelfdodingen per jaar.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Suïcide’ van Ies 't Hart zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.