Aardschok

Trijan

Nederland trilt op haar grondvesten,
de wat als vraag is dominant, hoe moet het met dit land,
wij werken ons zelf in de nesten.

Ook het politieke landschap schudt mee,
partijen die hun steun intrekken, om gas alsnog te kunnen onttrekken,
toch gaan de liberalen met de meerderheid in zee.

Excuses waren al gemaakt,
deze hobbel was al genomen, politici mochten even van miljarden dromen,
herstel piept en kraakt.

Sluiting bij wet daar is van genoten,
niet meer met angst en beven slapen, of gevallen muren oprapen,
Groningen is voor eeuwig in beton gegoten.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Aardschok’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.