Tijd tik tak tik tak

Hans Teunisse

Tik tak tik tak, de klok schrijd voort, zijn stem in radartjes en wielen gehoord.

Niet verlegen, niet aflatend neemt hij bewust bezit van tijd.
Secondewijzers stap na stap tik tak tik tak iedere beweging naar voren gericht.

Bewust al miljoenen jaren lang.
Voorbijgaand aan geluk niet tegen gehouden door enig drama.
Zuchtend in oude gewelven onverstoord, tijd wordt niet vermoord.

Tik tak tik tak, de klok gaat alsmaar door, geeft je tijd of laat je schrikken, tijd wacht niet stopt niet, tijd is zomaar plots verleden tijd.

Tik tak tik tak, de klok schrijd voort, zijn stem in radartjes en wielen gehoord.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 03-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Hans Teunisse (Actief sinds: 13-07-2022)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Tijd tik tak tik tak’ van Hans Teunisse zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.