JUMBO 's STAP

Han Messie

De grootste winkel van Teteringen
heeft eigen tassen, waarop stralende pracht
uit het dorp prijkt, geeft hiermee koopkracht
met geld- en kunstminnende wendingen.

Daarnaast luiden gestamp en bevingen:
men arbeidt, geleid door sterke eendracht.
Welke nabije toekomstverrassing wacht?
Jonge muren mogen welkomstlied zingen.

Voeding en lekkernij hebben nieuw tehuis,
waarin verkopers en klanten te werk gaan
met ruim klinkend stemmen- en handengedruis.

Het welzijn der bedragen doet verstaan:
"Hier heerst stemming van geurig koffiehuis,
fijntjes en bescheiden, wil nimmer vergaan."

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 09-07-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Han Messie (Actief sinds: 18-01-2018)

Informatie bij het gedicht

De Jumbozaak van Teteringen heeft eigen draagtassen, waarop gebouwen en bezienswaardigheden van Teteringen zijn afgebeeld. De zaak krijgt een grotere winkel ernaast. De oude winkel wordt gesloopt om plaats te maken voor een parkeerterrein.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘JUMBO 's STAP’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.