Niet meer erover horen of lezen!

Dakoyria

Ik kan het niet meer hóren... Lezen is zelfs ook
niet meer daar GAZA met zijn rampspoed,
ik selecteer bewust het nieuws, ontloop het maar

Ik gedraag me nu als de spreekwoordelijke struis
vogel met zijn kop in het zand
Tóch sijpelt er voorzichtig-aan enig nieuws door

Mijn hemel, waarin is de mensheid nu toch beland?
Ik schaam me diep, daar ikzelf toch ook tot die soort
behoor Kan werkelijk niemand deze ellende dan stoppen?

Alles aan menselijke waarden zomaar overboord...
Geen mens die zich aan enigerlei vorm van hulp durft te
storen Oren potdicht, de blik op oneindig, als een haas
er vandoor...


Dakoyria, 7 april 2024.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 07-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Informatie bij het gedicht

Om je alleen maar diep te schamen als je bedenkt waartoe de ene mens de ander aan leed bereid is toe te dienen... Dakoyria, 7 april 2024.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Niet meer erover horen of lezen!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.