Derde oor

M

Je hebt twee oren, waarom hoor je me niet?
Vroeg jij me onterecht

Ik bleef stil
Keek je verontschuldigend aan
Ik wist niet wat gezegd

Je had toch ook twee ogen
Maar jij was me toen zat
Je had toch ook twee oren
Toen ik een derde nodig had

Soms vroeg ik me af
Hoe het zou zijn geweest
Als mensen nu eens luisterden
Naar de gedachten in mijn geest

Als iedereen een kind was
niet benadeelt of gevreesd
Als de wereld toen van haar was
waren wij nog kinds geweest

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 28-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

M (Actief sinds: 28-03-2024)

Informatie bij het gedicht

Gedicht voor iemand die altijd naar me wou luisteren. Zelfs toen ik dat vergat te doen. Er is minimale rijm aanwezig, maar dat is nu eenmaal wat ik ervan heb gemaakt. Hopelijk heb je ervan genoten!

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Derde oor’ van M zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.