Wandkleed

Paul Duyvesteyn

Een wandkleed is een kleurrijk sprekend draadverhaal
Elke steek is een verstild moment van een verstoft verleden
Het wekt stille dromen op,
herinneringen aan vervlogen grootheid
Het geeft een gevoel van tijdloosheid, een kompas voor de toekomst

Bij verwijdering is er een luide stilte die achterblijft
En alleen stof roept dan nog geweven herinneringen op
En vullen leegte en verstomde echo’s de kamer
En blijft woordeloze stofverstrengeling zweven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 28-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Paul Duyvesteyn (Actief sinds: 11-03-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Wandkleed ’ van Paul Duyvesteyn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.