Wat ben ik waard

Trijan

Wat ben ik waard,
de vraag die wij moeilijk kunnen invullen, ongemakken verhullen,
de waarheid wordt in het zelf bewaard.

Je omgeving is uitgesproken,
ervaren en oordelen, heersen en verdelen,
je waardigheid verbroken.

Zwijgers geven ongemak,
oordelen zonder ventileren, onwaardig om je te verweren,
achter je rug is rouw op je dak.

Jezelf beschouwen,
subjectief objectiveren, je zelfbeeld waardevol vereren,
geruchten doen je benauwen.

Waarom zijn wij op aarde,
om onze missie te effectueren, van onze fouten te leren,
met een positieve mindset zijn wij van onschatbare waarde.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 10-01-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Wat ben ik waard’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.