Manieren van een man naar een vrouw...

Dakoyria

Voor mij toen der tijd had het wel iets:
voor jou als vrouw werd nog een hoed
afgenomen... Galant liet een man je
voorgaan als je bij een deur was gekomen
en opende de weg voor jou

Een zitplaats in het openbaar vervoer was
er voor jou als vrouw Een drankje dat je
onverplicht wel aannemen wou...
Behulpzaam werd je in je jas geholpen

Nee, nooit openbare dronkenschap!
Jij als vrouw raakte als daar niet
beschonken... Jij werd als weerloos
schepsel gezien Van emancipatie begreep

men pas veel later, sindsdien.
Voor de mate van beleefdheid, galant zijn
geef ik nog een prijs Wat is er veel veranderd
naar grofheden en geweld Betaalden we voor

meer vrijheid de tegenwoordige alom geaccep-
teerde wreedheden? Is dat het waard en zijn we
wel wijs?





Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 20-04-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Manieren van een man naar een vrouw...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.