Arme rijkaards

Valentijn

Wij arme rijkaards
Zoveel zorgen om te houden
Wat we hebben

Hoge heggen om mijn domein
Camera’s bespieden de oprit
Infrarooddetectoren betrappen
De nachtelijke passanten

Binnenkort wordt begonnen met de gracht
Die de buitenwereld buiten houdt
Als aanvulling hebben we een ijzeren hek gezet
Waarop schrikdraadbeveiliging is aangebracht

Wij arme rijkaards
Zoveel zorgen om te houden
Wat we hebben

Er is een databestand aangelegd
Van alle potentiële dieven in de buurt
Inclusief spraak, geur en gezichtsherkenning
Via een app wordt de alarmcentrale gebeld

Wanneer wij in den vreemde logeren
Kan ik in ons tweede of derde huis
s’Nachts op mijn smartphone zien
Of snoodaards mijn woning inspecteren

Wij arme rijkaards
Zoveel zorgen om te houden
Wat we hebben

Omdat we toch weer rustig wilden slapen thuis
Geen angst voor inbrekers en dieven
Hebben we onze hele inboedel opgeslagen
En wonen nu zonder comfort in het tuinhuis

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 10-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Valentijn (Actief sinds: 28-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Arme rijkaards’ van Valentijn zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.