Krom gebogen

Joris Olivier



Krom gebogen over ‘t stuur,
fietst zij door wind en regen,
heeft in weer zo bar en guur
de felle stormwind pal tegen.

Thuis wacht de kinderschare,
hongrig met lege maag en blik,
vader zwierf ver over de baren,
spoelde levenloos aan in ’t slik.

Moeder toonden ze haar man,
ze herkende van hem zijn ring,
kindren weten ‘r nog niet van,

weten niet waar moe heenging,
tot ze vernemen van buurman,
dat hun vaders schip verging.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 26-02-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joris Olivier (Actief sinds: 09-06-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Krom gebogen’ van Joris Olivier zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.