Hawaï 2

Trijan

Vluchtheuvel in een groot waterrijk,
Vulkanen zorgen voor onbegrensde vruchtbaarheid,
De wind zweept de golven op,
Je rotsen zijn hun laatste stop,
Eiland van vele culturen,
Zelfs kapitein Cook wilde je besturen,
Je ontgroening valt niet te vermijden,
Eiland omsingeld door commercie dat zijn de moderne tijden,
Hotels Mall’s het kleurt grijs,
Een volwassen paradijs heeft zijn prijs,
Naar vrije grond wordt naarstig gezocht,
Zelfs begraafplaatsen worden bij opbod verkocht,
Eilanders dreigen door het ijs te zakken,
Meerdere banen anders kunnen zij hun spullen pakken,
Bomen zijn op het eiland stevig geworteld,
Preventie om niet door extreme weersinvloeden te worden geveld,
Ook de eilanders moeten hun wortels beter funderen,
Om zich tegen commerciële onvruchtbaarheid te weren.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 29-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Hawaï 2’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.