Durend streven

Joris Olivier



Ik zocht jou al zo lange,
kon geen glimpje van je vangen,
zocht op elk plekje, onder elke steen,
vond jou niet, was spoorloos heen.

Mijn queeste duurt al vele jaren,
begint mij zorgen te baren,
’t blijft durend vergeefs streven
naar een teken van leven,

Mijn einde komt in zicht,
vrees, ‘k wilde, niet wordt verricht,
ik jou nooit zal vinden,
jij nooit zal weten, ‘k jou beminde.

Jouw beeld blijft in mijn vizier,
ook al ben je niet hier.
Weet mijn lief, jouw beeld
mij nooit verveelt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht 

Geplaatst op: 30-03-2024

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joris Olivier (Actief sinds: 09-06-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Durend streven’ van Joris Olivier zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.